The 75th Sant Lluc de Mataró Collective opens its doors on Thursday

with No Comments

The traditional Sant Lluc Collective, which is celebrating its 75th anniversary this year, will open on Thursday 30 September on the ground floor of the Iluro Foundation Athenaeum. The show will remain open until Sunday, November 7th.

Els organitzadors assenyalen que, enguany, amb motiu de la commemoració del 75è aniversari, s’espera una participació molt nombrosa. Aquest fet va lligat a l’heterogeneïtat de la mostra, sense cap demèrit de la qualitat, ben al contrari.

En relació amb passades exposicions, aquesta presenta algunes peculiaritats com serà la presència d’obres que representen uns col·lectius que han estat convidats, com ara Alterarte, la Destil·leria i el Taller de Gravat.

L’escultor convidat d’aquesta edició és Pol Codina, que presenta un conjunt de peces que representen una mirada que va des dels seus inicis fins a les darreres creacions eixides de les seves mans un cop consolidat i reconegut.

Com és habitual a la mostra que anualment acull la majoria de membres de l’entitat i d’altres convidats, també hi haurà un record pels companys que ens han deixat durant l’any. Aquests artistes traspassats seran homenatjats a l’espai “in memoriam”. Es recordarà a Albert Geronès i Daniel Llin. També s’exposarà un paisatge del mestre Jordi Arenas i Clavell, cedit pel Museu de Mataró, a fi de recordar-lo igualment per ser un dels promotors de la Col·lectiva i celebrar-se el centenari del seu naixement.

La imatge representativa de la mostra d’aquest 75è aniversari ha estat obra de l’esmaltista i gravadora Margarida March.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.