Creativity, the more you use it, the more you have

with No Comments

Vaig llegir aquesta frase de Maya Angelou, una dona polifacètica que havia estat actriu, cantant, directora de revista, i també una gran defensora dels drets humans. Deia Maya Angelou: “no pots esgotar la creativitat, com més la utilitzes, més en tens” I això em va fer pensar en el ventall d’artistes que tenim a Mataró. En la seva capacitat d’adaptar-se, per exemple a la situació agònica que hem patit, per dir-ho d’alguna manera, darrere del coronavirus. Però també als entrebancs des de les administracions, perquè poguessin desenvolupar la seva feina i la seva creativitat. També per altra banda a la seva capacitat d’adaptar-se a l’hora de crear, quan les condicions els hi venen imposades; per exemple per a una determinada exposició. De fet la frase en concret, em va fer pensar en l’exposició 15×15 que organitza l’associació Sant Lluc per l’Art; i que va obrir les portes el dia 4 de desembre, al Col·legit d’Aparelladors i Arquitectes Tècnics a Mataró

És una exposició ja tradicional per aquestes dates, on tots els artistes, que són més d’una setantena en aquest cas, han d’exposar les seves obres en un format concret: marc únic i mides de 1 5cm per 15 cm. I això evidentment d’alguna manera els condiciona. És una exposició que se celebra de manera habitual en arribar al final d’any, tant per donar a conèixer els artistes i les seves obres, com també per apropar l’art més assequible. De manera que tothom pugui comprar i gaudir d’una obra d’autor a un preu apte per a quasi totes les butxaques, on podrem trobar firmes reconegudes i altres d’artistes novells.

We’re talking about seventy artists exhibiting a single work. This can give a clear vision of the potential of artists that we enjoy in Mataró, in an exhibition that makes it easier to acquire and / or give away an original work! Well, who doesn't like it !! Or receive a work of art as a gift? To be able to make for example an original, unique and different gift in these so important celebrations.

It is undeniable that our artists are able to adapt to virtually everything; and the fact of participating in this exhibition, I think proves it.

Però Mataró gaudeix de més sales d’exposicions que, amb aquesta mateixa intenció d’apropar l’art a un preu assequible, obren les portes aquests dies. Tanmateix tenim La Destil·leria, situada al Camí Ral de la Mercè, al costat de la Baixada de les Escaletes, que a més de ser una sala d’exposicions, és una escola taller on es fan classes de pintura, escultura, fotografia, joieria, restauració… on aquest divendres torna un any més «Fins a tres-cents», la mostra col·lectiva de Nadal en la que es poden adquirir obres d’art de diferents artistes a un preu precisament de fins a 300 € com a màxim.

Allow me fifteen days. This year, give away art. Give a hand to our artists.

Batec de la Cultura issued on December 20, 2020

Octavi Nonell

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.