Conversing with Josep M. De Ramon we find out who the Support Teams are and what they do

with No Comments

Josep Maria De Ramon, president dels Equips de Suport, conversa amb Mataró Cultural a la seu de l’entitat per explicar-nos qui són i quines són les seves funcions als principals i més multitudinaris esdeveniments que s’organitzen a la Ciutat, la majoria de l’àmbit cultural.

Els Equips de Suport volen aportar una col·laboració qualificada en matèria de prevenció, coordinació, primera intervenció i suport als serveis especialitzats, en els Correfocs i Cercaviles amb presència de foc, així com en actes festius tradicionals, singulars i emblemàtics d’especial complexitat o risc.

L’entitat té com a objectiu principal fomentar la difusió dels criteris de seguretat i la cultura de prevenció de riscs en l’àmbit festiu. El seu àmbit territorial principal de servei és la ciutat de Mataró.

Pel seu president, l’entitat ajunta voluntariat qualificat, especialment en temes de prevenció, coordinació i primera intervenció en acte de foc i en actes multitudinaris o complexos, especialment de cultura popular. Treballen principalment quatre blocs clars, Santes, Cavalcada de Reis, Carnestoltes i els correfocs de barri. A més, durant l’any treballen en altres actes de cultura popular i proximitat amb el públic.

Van néixer als anys noranta a partir de la necessitat de la comissió de foc de coordinar-se i preveure possibles incidents. Els primers integrants ja col·laboraven amb la Cavalcada i són persones majoritàriament provinents de la Sala Cabanyes.

Ben aviat van començar a formar-se i equipar-se amb l’objectiu de ser més eficaços i, quan sigui necessari, poder intervenir de manera ràpida. En el seu relat, De Ramon ens explica el contingut i l’aplicació de la formació específica per poder complir la tasca que tenen encomanda els Equips de Suport.

Tothom pot formar part dels Equips de Suport, només cal que tingui esperit de servei i el compromís per formar-se de manera adequada. El procés per poder actuar de forma plena és aproximadament d’un any.

En un altre moment de la conversa coneixem quin és l’equipament que els Equips de Suport han anat dissenyant a partir de la seva experiència per poder ser eficaços en les seves actuacions, complint tots els requeriments necessaris.

La conversa no pot acabar sense parlar del paper que els Equips de Suport tindran aquest 2021 en unes Santes marcades per l’obligació de complir les mesures obligades per la situació sanitària que travessem.

Here you can listen to the entire program.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.