Coneixem a Vicenç Codinach, propietari de “El petit museu del pin del Barça”

with No Comments

Ildefonso Marmol, de Mataró Cultural, entrevistà Vicenç Codinach, creador i conservador de “El petit museu del pin del Barça”, al programa emès el passat dia 3 de novembre.

Vicenç Codinach va néixer a Mataró i de ben petit va anar a viure al barri de Cerdanyola, a la casa que el seu pare va construir, com moltes de les cases del barri, de diumenge en diumenge.

Va ser el seu fill que va iniciar la col·lecció de pins que avui és la base del museu. Quan el petit Codinach, com passa sovint amb els nens, es va cansar de la col·lecció, va ser el pare qui la va continuar, fins al punt que el 1992 va decidir dedicar la planta baixa de casa seva a museu.

Codinach explica que la col·lecció està formada, aproximadament, per 18.000 pins, entre els quals destaca un grup de pins fets a mà de 12 jugadors. Col·lecció probablement única al món.

Explica que mai ha venut cap peça de la col·lecció, formada, a més dels pins, per entrades, anelles de cigar, revistes, cartells, … Ens parla, com a peça de més valor, d’una litografia amb motiu del 75è aniversari del club, signada per Joan Miró. Una litografia de la qual se’n va fer una tirada molt curta.

El propietari de “El petit museu del pin del Barça”, tot i ser desconegut a Mataró, ha estat entrevistat per diverses cadenes internacionals de televisió i també per TV3.

Si voleu conèixer millor el que Codinach té a casa seva, entreu a la seva Web page, on també hi podreu contactar per fer una visita, atès que no està obert al públic general.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.