Today we are accompanied by the Mataro musician Joan Lorente, a Catalan pop-rock singer-songwriter

with No Comments

Mataró Cultural interviews the musician from Mataró, Joan Lorente, who is in love with Les Santes, a teacher by profession and a Catalan pop-rock singer-songwriter. Our guest's first solo album is entitled "Starting Point".

A Joan Lorente la música l’ha acompanyat des de petit. Molt aviat va formar el primer grup amb uns amics. El grup, amb el que van editar un disc, es deia “inèdits”.

Després de deixar els Salesians va formar-se musicalment. Va assistir a escoles de música i també al Conservatori del Liceu a Barcelona. Així va aprendre a tocar diferents instruments i a compondre.

Els entesos defineixen el primer disc en solitari de Joan Lorente com un disc fresc i on les guitarres i les melodies són els protagonistes. Un disc amb cançons plenes d’històries personals on les lletres neixen de l’esperança, de la força, l’amistat i sobretot de l’amor. Definició amb la qual l’autor s’hi reconeix.

Habitualment, en Joan compon totes les seves cançons, tot i que li agrada compartir-les amb els seus col·laboradors. Encara que no renuncia a cantar cançons en altres llengües, les cançons que ell compon sempre són en català, la llengua en la qual s’expressa.

Les seves cançons també les podem escoltar en els videoclips que trobem a youtube. Per a l’edició dels videoclips en Joan ha comptat amb un gran equip de professionals.

Tot i que durant uns anys va dedicar-se exclusivament a la música, confessa que fer de mestre és l’altra seva gran passió.

Pel que fa a la pandèmia, lamenta la cancel·lació obligada de set concerts que tenia previstos, però està content d’haver pogut aprofitar aquest temps per experimentar i gravar coses noves.

Here you can listen to the entire program.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.