Ángel Espartero, an artistic career that began at just eight years old

with No Comments

On this occasion, Mataró Cultural talks to Ángel Espartero. He is a dancer, choreographer and dance teacher. He is currently the professor of the various paintings at the Cassa d’Andalusia in Mataró, where he entered when he was only eight years old.

L’Ángel ens explica que quan tenia vuit anys, va veure ballar a unes companyes de l’escola i va demanar als seus pares poder rebre classes. Així va començar a la Casa d’Andalusia a Mataró. Ara, després de més de vint-i-cinc anys vinculat a l’entitat, és ell qui ensenya als nois i noies a ballar.

Sent encara menor d’edat, amb només 16 anys, el ballarí i coreògraf mataroní va iniciar-se com a docent. Però no va ser a Mataró, sinó a França. Ens explica que, un professor li va proposar anar-hi un cop cada mes per transmetre els seus coneixements de flamenc i no s’ho va pensa. Cada quinze dies anava en tren a Béziers, una localitat a prop de Montpeller.

El rodatge assolit a França va facilitar que Ángel Espartero es convertís, quan encara era molt jove, en el professor de la Casa d’Andalusia. Ho va fer en un moment complicat per l’entitat, ja que les classes van començar amb només 16 alumnes. De mica en mica, però, Espartero va saber anar consolidant grups fins a superar el centenar d’alumnes actuals.

Amb el seu marit, Jordi Montaño, l’Ángel ha creat una companyia de ball i espectacles amb l’objectiu de donar oportunitats més professionals als joves talents que ell tutela.

Escoltant l’entrevista coneixereu quins han estat per a ell els millors moment de la seva trajectòria i també el dia a dia de la seva feina. Així com l’experiència internacional i com se sent quan està dalt l’escenari.

Here you can listen to the entire program.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.