In the Interview space, Mataró Cultural talks to the Mataró artist Jaume Simon

with No Comments

Jaume Simon Martínez, author, among many other works, of the Cartel de Les Santes 2019 and co-author of MATARONA, was born in Cardedeu in 1954. Since the age of eight, he has lived and worked in Mataró.

Simon explica a Mataró Cultural que el seu aprenentatge artístic el va fer als tallers d’en Terri i de Pere Casanovas quan era molt jove.

Es mostra especialment satisfet de la seva participació, al costat d’altres artistes conceptuals del moment, a la Primera Mostra d’Art Actual a Can Xammar el 1973.

Així mateix, parla del que va representar per a ell la primera exposició individual a la desapareguda sala del Submarí Groc del Torrent l’any 1975. En aquest punt de la conversa descobrirem que hi va haver un intent de crear el Museu d’Art Contemporani de Mataró (MACMA), que finalment no es va materialitzar.

El 1982 va iniciar, juntament amb Jordi Cuyàs i J. M. Calleja, el projecte CAPS.A. Ens explica que, juntament amb Calleja, estan preparant la que serà la darrera obra de CAPS.A després de la mort de Cuyàs.

La CAPS.A. és una suma de disciplines, d’intercanvis i de propostes, feta a moltes mans i per a molts lectors que ha esdevingut un capítol dins el món de l’art contemporani a Mataró

El 1986 va crear, també juntament amb Jordi Cuyàs, l’escultura MATARONA, que va néixer com una instal·lació itinerant amb la col·laboració de la Generalitat. A part d’aquesta escultura, a la ciutat hi trobem dues obres més: Open, creació individual a la plaça d’Occitània, i Cooperation, a la plaça del Forn del Vidre, obra conjunta amb Mònica Vilert. El seu recorregut artístic, doncs, ha passat per la pintura, l’escultura i instal·lacions.

Les seves últimes exposicions a la ciutat han estat com artista convidat a la Col·lectiva de Sant Lluc de 2018, i el mateix any al col·legi d’Aparelladors, com un dels artistes finalistes de la Biennal de Pintura Torres García-Ciutat de Mataró.

Finalment, Simon s’ha fet popular pel seu cartell de Les Santes del 2019, una experiència que, a l’entrevista, ens explica com la va viure.

Here you can listen to the entire program.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.