We know better Asociación Cultural de Cerdanyola and, therefore, we speak with the president

with No Comments

In the space "The Voice of Institutions" Mataro Cultural activist talked to cultural, social and neighborhood, Pedro Barroso, president of the Cultural Association Cerdanyola.

For the program "The Voice of Institutions" program Cultural Mataro d’aquesta setmana, hem escollit a l’Associació Cultural de Cerdanyola. Això es deu a que fa pocs dies es va celebrar la Setmana Cultural del barri de Cerdanyola de la nostra ciutat, de la que l’entitat que presentem n’és l’organitzadora.

L’entitat va ser fundada el 2003 amb la finalitat d’omplir el buit cultural, que segons Barroso, pateix el barri. La van iniciar un grup d’amics provinents de l’Associació de Veïns, que, setze anys després, segueixen treballant amb els mateixos objectius. Es lamenta, però, de la manca de gent jove que es vulgui incorporar al projecte, problema que arrosseguen la majoria d’entitats.

A més de l’organització de la Setmana Cultural, durant l’any, el treball de l’entitat s’organitza en diferents tallers. Posa com a exemple, el taller de poesia, on els participants, a més d’aprendre a escriure, aprenen a recitar els seus propis textos o els d’altres autors.

Entre les activitats, hi ha també un taller setmanal de cuina, que amb el nom de “Los sabores de nuestros recuerdos”, pretén recuperar receptes tradicionals i antigues, amb una participació d’unes trenta persones. No menys important és l’activitat de la coral La Toscana, impulsada també des de l’entitat.

Barroso també ens explica una activitat nova que s’ha fet durant la Setmana Cultural d’enguany. Es tractava de resseguir el recorregut que antigament feia el Tramvia de Mataró. Durant el trajecte, es van anar explicant les diferents parades i llocs emblemàtics del barri.

Per acabar, el president de l’Associació Cultural de Cerdanyola, no és massa optimista amb el futur de l’entitat si no s’incorpora nova gent més jove.

Here you can listen to the entire program.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.