“En ruta pels castells de Catalunya” és el nou projecte de Mataró Cultural

with No hi ha comentaris

Dimecres, a la sala de la UEC a Mataró, va obrir al públic la mostra “En ruta pels castells de Catalunya”. Un projecte ideat per Albert Geronès, membre de l’Associació Mataró Cultural, que consta de 42 fotografies d’una dotzena de castells catalans.

El nostre company Albert Geronès (Barcelona, 1951 – Mataró, 2021)  ideà el projecte de donar a conèixer una petita part de l’ampli patrimoni arquitectònic i històric de Catalunya. Des de l’Associació Mataró Cultural en col·laboració amb Foto Cine Mataró – UEC i el suport de Sant Lluc per l’Art, hem impulsat aquest projecte en record seu.

Catalunya és terra de castells. En són una prova les 799 fortaleses, monestirs, torres i cases fortificades escampades pels diversos punts de la geografia catalana. Amb les seves històries i llegendes, són testimonis del passat que han contribuït a fer-nos entendre la història tal com avui en dia la coneixem. El que us presentem a la mostra és només una petita part dels castells que conformen el llegat històric medieval de Catalunya.

L’exposició es pot visitar, fins al 22 de juliol, de dilluns a divendres de 7 a 9 del vespre al local de la UEC a Mataró (carrer Nu, 29). Les fotografies, realitzades pels membres de Foto-Cine UEC: Jaume Estapé, Joan Buch, Francisco Escarmena, Enrique Martínez i Carlos Carrera, així com pel fotògraf de Ràdio la Veu TV, David Lloveras Mir, corresponen als castells següents:

 

Castell de Requesens (La Junquera, Alt Empordà)

Castell de Gelida (Gelida, Alt Penedès)

Castell de Claramunt (La Pobla de Claramunt, Anoia)

Castell de Boixadors (Sant Pere Sallavinera, Anoia)

Castell de Cardona (Cardona, Bages)

Castell de Montsoriu (Arbúcies, La Selva)

Castell de Farners (Santa Coloma de Farners, La Selva)

Castell d’Albi (Albi, Les Garrigues)

Castell de Burriac (Cabrera de Mar, Maresme)

Castell de Palafolls (Palafolls, Maresme)

Castell de Miravet (Miravet, Ribera d’Ebre)

Castell de Maldà (Maldà, Urgell)

 

A més, l’exposició comptarà amb les següents activitats complementàries

    • Reconstrucció 3D del castell de Burriac

21 de juny, a les 7 de la tarda

A càrrec de Josep M. Rovira del Grup d’Història del Casal

    • La incertesa de la fotografia d’exterior

5 de juliol, a  les 7 de la tarda

Taula rodona A càrrec de membres de Foto Cine Mataró de la UEC

    • Música als castells de Catalunya durant l’edat mitjana

19 de juliol, a les 7 de la tarda

A càrrec de Genís Mayola

Mataró Cultural agraeix a les persones i empreses: Belles Arts BOTER; BIG Immobles; Celler Castellví; Delegació Col·legi d’Aparelladors de Barcelona; Joan Antoni Rodon Bellalta, arquitecte tècnic; Kriter Software, SL; La Destil·leria, Espai cultural; Martínez Saurí, Advocats; MOLDUMAT. La botiga de marcs; Estudi Regina Puig, autora del cartell, i Publicitat Fermalli que, amb el seu patrocini, han fet possible el projecte.

També agraïm a VisualMED, l’edició del vídeo que es pot veure a l’exposició, amb fotografies que completen la mostra. La música del vídeo ha estat escollida i editada per Genís Mayola.

 

 

 

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.