En aquesta ocasió, Pol Codina és el protagonista de l’espai l’entrevista de Mataró Cultural

with No hi ha comentaris

A l’espai l’Entrevista del programa número 33 de Mataró Cultural a Ràdio la Veu Tv, l’Albert Geronès conversa amb l’artista-escultor-forjador mataroní Pol Codina Font.

 

Pol Codina va néixer a Mataró l’any 1983. Va estudiar Batxillerat artístic a l’Escola Pia de Santa Anna i, posteriorment, va continuar formant-se a l’Escola Massana, a Barcelona, on va cursar el Grau Superior de Disseny Industrial.

L’artista és l’hereu d’una nissaga de forjadors de la nostra ciutat, ”La Serralleria March”, reconeguda per la Generalitat com una de les empreses centenàries del país. Aquí Codina es mostra molt respectuós pel que fa a la seva continuïtat familiar en el món de la forja, que, tot i els molts canvis tecnològics dels darrers anys, segueix essent un treball completament artesà.

Tot i la seva joventut, Pol Codina ha realitzat nombroses exposicions i intervencions. El seu primer encàrrec va ser una obra monumental, es tracta de “El Peix del Maresme”. Un encàrrec que va venir, justament, gràcies a la trajectòria familiar.

Pel que fa a obres populars, és l’autor del cartell de Les Santes de l’any 2013 i el 2017 va rebre l’encàrrec per fer el disseny del torró d’autor de la Pastisseria Uñó.

A l’entrevista, Pol Codina ens explica el seu procés creatiu davant d’una obra. També ens parlarà dels seus diferents projectes artístics: Figures vertebrades, Bèsties Marines,  Mitologies Santa i Gegants i Colors i Natura.

 

Aquí pots escoltar el programa sencer.

 

 

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.