El Foment Mataroní, una entitat amb 105 anys d’història a la nostra ciutat

with No hi ha comentaris

Ramon Salicrú, president del Foment Mataroní, parla amb Quim Fernàndez, membre de Mataró Cultural, del passat, present i futur d’aquesta entitat centenària.

 

 

El Foment Mataroní es defineix com un centre cultural centenari que vol continuar fent cultura. Darrere seu s’hi amaguen 115 anys d’història de l’entitat lligada a la història de Mataró, a la Parròquia de Santa Maria i a entitats avui completament autònomes com els Lluïsos o els Armats de Mataró.

Mataró Cultual parla dels orígens i el present de l’entitat, amb el seu president, el Sr. Ramon Salicrú., una persona molt activa a la vida associativa de la Ciutat.

Salicrú ens explica com una donació va ser l’origen de la seu i la fundació del Foment i el motiu d’un lligam inicial amb la Parròquia de Santa Maria. Posteriorment, el Foment es va convertir en una entitat independent, completament deslligada de l’Església.

L’entitat desenvolupa una important activitat formativa, tot i que darrerament, amb la proliferació de cursos als centres cívics i altres indrets, hagi baixat el nombre de persones inscrites.

A més, el foment gaudeix d’una programació estable en diferents àmbits de la cultura, com el teatre, el cinema o la música clàssica. En aquest darrer cas, en col·laboració amb l’Ajuntament, essent el programador per compte de la Direcció de Cultura.

Pel que fa al cinema, és l’única sala estable de Mataró, que ofereix cinema els caps de setmana, amb més de 300 espectadors setmanalment. En el cas del teatre, el Foment té un grup propi, el Grup de Teatre el Tramvia.

Finalment, Salicrú destaca el fet que el Foment Mataroní posa a disposició d’altres entitats els seus espais.

 

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.