Dijous obre les portes la 75a Col·lectiva Sant Lluc de Mataró

with No hi ha comentaris

El dijous 30 de setembre s’obrirà, a la planta baixa de l’Ateneu de la Fundació Iluro, la tradicional Col·lectiva Sant Lluc, que enguany celebra el seu 75è aniversari. La mostra restarà oberta fins el diumenge 7 de novembre.

 

Els organitzadors assenyalen que, enguany, amb motiu de la commemoració del 75è aniversari, s’espera una participació molt nombrosa. Aquest fet va lligat a l’heterogeneïtat de la mostra, sense cap demèrit de la qualitat, ben al contrari.

En relació amb passades exposicions, aquesta presenta algunes peculiaritats com serà la presència d’obres que representen uns col·lectius que han estat convidats, com ara Alterarte, la Destil·leria i  el Taller de Gravat.

L’escultor convidat d’aquesta edició és Pol Codina, que presenta un conjunt de peces que representen una mirada que va des dels seus inicis fins a les darreres creacions eixides de les seves mans un cop consolidat i reconegut.

Com és habitual a la mostra que anualment acull la majoria de membres de l’entitat i d’altres convidats, també hi haurà un record pels companys que ens han deixat durant l’any. Aquests artistes traspassats seran homenatjats a l’espai “in memoriam”. Es recordarà a Albert Geronès i Daniel Llin. També s’exposarà un paisatge del mestre Jordi Arenas i Clavell,  cedit pel Museu de Mataró, a fi de recordar-lo igualment per ser un  dels promotors de la Col·lectiva i celebrar-se el centenari del seu naixement.

La imatge representativa de la mostra d’aquest 75è aniversari ha estat obra de l’esmaltista i gravadora Margarida March.

 

 

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.