Descobrim la personalitat de Dani Montlleó, un artista mataroní multidisciplinari

with No hi ha comentaris

Mataró Cultural perla amb Dani Montlleó, un artista mataroní que fa més de 30 anys que exposa les seves obres, principalment a Mataró i el Maresme, però també a altres llocs del país. Actualment participa en la col·lectiva “Quatre Dietaris” a les sales de Can Palauet i és l’autor del cartell de Les Santes del 2010.

 

Dani Montlleó, nascut a Mataró el 1966, és un artista multidisciplinari, creador, per exemple, de Spoon Syndicate. El seu treball s’inspira en elements i personatges del passat vinculats al món de la música, la moda, l’arquitectura… És capaç d’unificar un material, una història i un personatge que inicialment es presenten inconnexos en un mateix destí final. Potser el resultat és una maqueta amb un petit escenari, o pot ser que un gran espai amb banda sonora.

Només començar, Montlleó ens explica l’origen del personatge “Setnas”, que va acompanyar el cartell de Les Santes de l’any 2010, del qual en va ser l’autor.

A través de la seva participació en la col·lectiva “Quatre Dietaris”, que es pot veure actualment a les sales de Can Palauet, amb l’obra “55 días en Pequín”, començarem a conèixer la personalitat d’aquesta artista multidisciplinari. Entendrem la presència, entre altres, d’elements com el logo a la seva obra.

Sabrem que representen, per aquest artista, conceptes com postmodernitat, art contemporani o art conceptual. També entendrem el paper de conceptes utilitzats en altres arts, com la música, en el seu treball. Fent servir les seves paraules, a Montlleó li agrada parlar d’un tema a través d’altres temes.

A l’entrevista no hi falta un repàs a les diferents accions i exposicions de Montlleó, així com el paper que va tenir en la creació de l’ACM (Associació per la Cultura i l’Art Contemporani de Mataró). Per l’artista, l’entitat, que encara existeix, va aconseguir posar la ciutat en el mapa cultural del país.

Com amb tots els artistes que passen per Mataró Cultural, acabem la conversa parlant dels projectes de futur, que en aquest cas descobrim que són molts.

 

Aquí pots escoltar el programa sencer.

 

 

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.