David Gibernau explica a Mataró Cultural el procés per fabricar l’estel de la torre de Santa Maria de la Sagrada Família

with No hi ha comentaris

L’artesà vidrier  David Gibernau, autor de l’estel que des de fa pocs dies corona la torre de Santa Maria de la Basílica de la Sagrada Família, ens rep al seu taller.

 

A la primera part de la conversa, David Gibernau ens explica els inicis de l’empresa. Com moltes empreses d’aquest país, es tracta d’una empresa familiar producte de l’esperit emprenedor dels seus fundadors.

El convidat d’avui s’inclina més per la tècnica, tot i que reconeix haver heretat del seu pare una basant creativa. Sempre han buscat la manera de fer allò que altres no fan.

Escoltant Gibernau coneixerem com va ser l’encàrrec per participar en la fabricació de l’estel que des del passat mes de desembre corona la torre de Santa Maria de la Basílica de la Sagrada Família de Barcelona.

La trajectòria professional i com artesà bé de lluny. Sens dubte, aquest ha estat un factor que ha influït a l’encàrrec, tot i que la projecció internacional de la Sagrada Família ha fet que ara els mitjans se’n fessin especial ressò.

Com anècdota que fins ara Gibernau no ha explicat, ens comenta que alguns dels vidres que componen l’estel estan signats. En algun també hi podem trobar estampada la seva mà.

Abans d’acabar, l’entrevistat insisteix que ell és més artesà que artista. Per ell, la diferència està en el coneixement de la tècnica que el primer ha de tenir, mentre que el segon ha de ser més creador. També falta el comentari sobre projectes actuals i futurs.

 

Aquí pots escoltar el programa sencer.

 

 

 

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.