Creativitat, com més l’utilitzes més en tens

with No hi ha comentaris

Vaig llegir aquesta frase de Maya Angelou, una dona polifacètica que havia estat actriu, cantant, directora de revista, i també una gran defensora dels drets humans. Deia Maya Angelou: “no pots esgotar la creativitat, com més la utilitzes, més en tens” I això em va fer pensar en el ventall d’artistes que tenim a Mataró. En la seva capacitat d’adaptar-se, per exemple a la situació agònica que hem patit, per dir-ho d’alguna manera, darrere del coronavirus. Però també als entrebancs des de les administracions, perquè poguessin desenvolupar la seva feina i la seva creativitat. També per altra banda a la seva capacitat d’adaptar-se a l’hora de crear, quan les condicions els hi venen imposades; per exemple per a una determinada exposició. De fet la frase en concret, em va fer pensar en l’exposició 15×15 que organitza l’associació Sant Lluc per l’Art; i que va obrir les portes el dia 4 de desembre, al Col·legit d’Aparelladors i Arquitectes Tècnics a Mataró

És una exposició ja tradicional per aquestes dates, on tots els artistes, que són més d’una setantena en aquest cas, han d’exposar les seves obres en un format concret: marc únic i mides de 1 5cm  per 15 cm. I això evidentment d’alguna manera els condiciona. És una exposició que se celebra de manera habitual en arribar al final d’any, tant per donar a conèixer els artistes i les seves obres, com també per apropar l’art més assequible. De manera que tothom pugui comprar i gaudir d’una obra d’autor a un preu apte per a quasi totes les butxaques, on podrem trobar firmes reconegudes i altres d’artistes novells.

Parlem d’una setantena d’artistes que exposen una sola obra. Això pot donar una clara visió del potencial d’artistes de què gaudim a Mataró, en una exposició que en facilita poder adquirir i/o regalar una obra original!  Bé, a qui no li agrada!! O rebre com obsequi una obra d’art? Poder fer per exemple un regal original, singular i diferent en aquestes festes tan assenyalades.

És innegable que els nostres artistes són capaços d’adaptar-se pràcticament a tot; i el fet de participar en aquesta exposició, crec que ho demostra.

Però Mataró gaudeix de més sales d’exposicions que, amb aquesta mateixa intenció d’apropar l’art a un preu assequible, obren les portes aquests dies. Tanmateix tenim La Destil·leria, situada al Camí Ral de la Mercè, al costat de la Baixada de les Escaletes, que a més de ser una sala d’exposicions, és una escola taller on es fan classes de pintura, escultura, fotografia, joieria, restauració…  on aquest divendres torna un any més  «Fins a tres-cents», la mostra col·lectiva de Nadal en la que es poden adquirir obres d’art de diferents artistes a un preu precisament de fins a 300 € com a màxim.

Permeteu-me que quinze dies. Aquest any, regaleu art. Doneu un com de mà als nostres artistes.

 

Batec de la Cultura emès el 20 de desembre de 2020

Octavi Nonell

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.