Conversem amb Jordi Prat i Pons, amb qui el paper esdevé sentiment

with No hi ha comentaris

Jordi Prat i Pons respon a les preguntes que, per Mataró Cultural, li fa l’Albert Geronès. A la conversa es parla de la trajectòria de l’artista, del seu estil personal que utilitza el paper com a paleta de colors pels seus collages, de les seves darreres obres i també dels projectes de futur.

 

Albert Geronès entrevista, per a Mataró Cultural, a l’artista mataroní resident a Argentona Jordi Prat i Pons. Prat va estudiar al Col·legi de Valldemia de la nostra ciutat. Posteriorment va fer la llicenciatura a l’Escola de Belles Arts de la Universitat de Barcelona.

El nostre artista convidat amb els seus 56 anys i des de l’any 1987 fins a l’actualitat ha participat en noranta-una exposicions col·lectives i seixanta d’individuals. Aquest seguit d’exposicions va començar l’any 1987 amb una exposició al Centre Atlètic Laietana. La darrera individual ha estat a la Galeria Loods d’Amsterdam l’any 2019. En aquest període de temps la seva obra s’ha pogut veure a Catalunya, Espanya, Estats Units, Argentina, Mèxic, Anglaterra, França i el Canadà.

Prat ha escrit que “acabar un quadre em produeix una sensació d’alliberació, però al mateix temps m’empeny a començar-ne un altre”. A l’entrevista entendrem el significat tenen per a ells aquestes paraules.

Les seves obres podríem dir que són reinterpretacions abstractes d’elements de la natura morta i de retrats figuratius. L’artista ens explica com arriba a aquest sentit figuratiu de la seva obra i com en fa del paper la seva paleta de colors.

Escoltant-lo coneixerem el valor que per a ell ha tingut l’aterratge de la Fundació Carme & Lluís Bassat a Mataró, amb la que ha col·laborat en diverses ocasions. En relació amb això, no falten a la conversa les crítiques a la mentalitat que la ciutat té davant l’art.

El cartell de les Santes i l’acció amb milers de llibres, amb els quals ha realitzat obres com el retrat de Vincent Van Gogh, són altres temes que es tracten a la conversa.

L’entrevista acaba amb els projectes immediats i futurs que té l’artista. Tant pel que fa a noves obres, com a exposicions previstes.

 

Aquí pots escoltar el programa sencer.

 

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.