Coneixem quins són els objectius de l’Associació d’Amics del Tramvia de Mataró

with No hi ha comentaris

Mataró Cultural dóna veu a una nova entitat, en aquesta ocasió hem conversat amb el senyor Salvador Herraiz, de L’Associació d’Amics del Tramvia de Mataró.

 

Vam escollir aquesta entitat per coincidir amb l’acte de presentació dl llibre “EL TRAMVIA DE MATARÓ-ARGENTONA DESAPAREGUT” que Mataró Cultural tenia previst celebrar. Que finalment no s’ha pogut realitzar per causes alienes a la nostra entitat.

Els objectius que s’ha fixat l’entitat convidada, són: la restauració del Tramvia núm. 4 de la línia de Mataró-Argentona, la promoció del retorn del funcionament dels tramvies a la ciutat, com a mitjà de transport, ecològic i sistema alternatiu, així com la promoció de la història i tradició del Tramvia de Mataró.

Mataró va arribar a disposar de set vehicles. D’aquest, els tres primers són els únics que estan restaurats: el primer es troba al Museu del Transport de Catalunya a Castellar de N’Hug, el segon és el que hi ha exposat a la plaça nova d’Argentona i el tercer és el situat al mig de la glorieta de la plaça Granollers de Mataró.

L’any 2003, amb motiu del 75è aniversari de l’arribada a Mataró del que seria el tramvia número 4, conegut com “el gros”, l’Associació d’Amics del Tramvia de Mataró, apareix amb força a la nostra ciutat.

Com hem avançat, un dels objectius de la seva entitat és la recuperació del número quatre, el “gros”, el que es troba en pitjors condicions. Aquest cotxe va ser reclamat per l’Ajuntament de Mataró al Museu del Transport, juntament amb el numero tres, per ser restaurat. Però mai es va arribar a aprovar el pressupost per fer-ho i es troba en el magatzem municipal a l’espera que es dediquin els recursos necessaris per a la seva restauració

A la conversa, el Salvador Herraiz ens explica les converses i negociacions amb l’Ajuntament, així com on els agradaria situar-lo una vegada restaurat. També ens explicarà quines són les activitats que té previst realitzar la seva entitat.

 

Aquí pots escoltar el programa sencer.

 

 

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.