Coneixem l’entitat Sant Lluc per l’Art a Mataró

with No hi ha comentaris

Al programa emès el passat diumenge 6 d’octubre, a Mataró Cultural vam tenir l’oportunitat d’entrevistar Antoni Luís, president de  l’entitat Sant Lluc per l’Art a Mataró.

 

 

Una associació que té com a objectius la promoció i la gestió d’activitats artístiques i culturals per tal de fomentar i estimular el coneixement i la creació en el camp de les arts plàstiques, i la divulgació de l’art i dels artistes dins l’àmbit territorial de Mataró i la comarca del Maresme.

Parlem d’una entitat que neix el maig de l’any 2000, per tant, una entitat encara jove, tot i que la seva història com a agrupació d’artistes arranca de ben lluny.

Antoni Luís, que n’és el president, que ens explica que el nom de l’entitat té l’origen en el patró del Gremi de les Belles Arts i és el mateix nom que va adoptar el grup dels primers promotors, l’any 1946, d’una exposició anual que mostrés com es trobava el panorama artístic de la ciutat. Va ser més tard, quan va venir la necessitat de constituir-se com associació per poder optar a tota mena d’ajuts, principalment públics.

Habitualment, l’entitat organitza exposicions a dos espais de la ciutat, la sala del Casal Aliança, al carrer Bonaire, la sala del Col·legi d’Aparelladors i Arquitectes Tècnics, al carrer d’en Xammar. A més, anualment organitza la Col·lectiva Sant Lluc, que es fa a l’Ateneu de la Fundació Iluro, a la Riera.

La col·lectiva és l’esdeveniment anual més important que organitza l’entitat. A l’edició d’enguany hi han participat un centenar d’artistes. Destacant la participació, per primera vegada, d’alumnes dels batxillerats artístics de la ciutat.

Però l’entitat no organitza només exposicions, també posa a disposició dels socis activitats com taller de dibuix al natural o dibuix a l’aire lliure.

No podem acabar l’entrevista sense parlar d’un tema que porta el nom de la ciutat a tot el món. Ens referim al Premi Biennal de Pintura Torres García-Ciutat de Mataró, que enguany, arriba a la 8a edició i que té com a objectiu posicionar Mataró en el món de les belles arts.

 

Aquí pots escoltar el programa sencer.

 

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.