Cerdanyola City Today TV és un projecte que persegueix difondre la riquesa humana del barri de Cerdanyola

with No hi ha comentaris

Presentem una associació, amb seu al barri de Cerdanyola,  que neix de la iniciativa de dues persones: Ildefonso Marmol i Dionís Fernández.  Dos veïns que tiren endavant una televisió en línia per difondre la riquesa social i humana del barri.

 

L’entitat promou la creació d’audiovisuals amb els quals explica la història del barri de Cerdanyola a través de les persones i la seva història personal. Molt sovint, persones anònimes que protagonitzen el dia a dia de la història i de qui els llibres mai en diran res.

En aquest moment disposa de gairebé 40 documentals, que es poden visualitzar a Internet a través del seu bloc i del canal de youtube.

Mataró Cultural parla amb Ildefonso Marmol, president de l’entitat, documentalista dels continguts, i Dionís Fernández, responsable de la producció dels vídeos, que ens fan una detalla descripció de la feina feta fins aquest moment.

Cerdanyola City Today TV va néixer de la voluntat de recopilar, després de comprovar que s’anava desnaturalitzant, la història del barri de Cerdanyola explicada pels seus protagonistes directes. És per això, que la selecció dels personatges entrevistats es basa amb l’experiència i les relacions, com a activistes socials i cultuals, dels membres de l’entitat.

L’associació no disposa de mitjans tècnics ni altres recursos propis, sinó que són els components de la mateixa que aporten el material necessari.

Pel que fa a la selecció dels personatges, artistes i esdeveniments, Cerdanyola és el principal eix conductor del projecte. D’entre totes les entrevistes realitzades, per a Marmol i Fernàndez, les més entranyables han estat la que van fer al barber del barri i als fundadors del grup Verderol, aquesta darrera pels lligats que el segon hi havia tingut.

Preguntats de si s’han plantejat ampliar al projecte a altres barris de la ciutat, responen que per temps i per recursos només es poden centrar en Cerdanyola. A més, tots han tingut un procés de construcció i una història molt diferents, el que ho complicaria molt.

Finalment, parlem dels plans de futur pel projecte. Ens expliquen que en aquest moment tenen dos nous vídeos en producció, que estaran disponibles molt aviat. També estan treballant en una proposta més ambiciosa, que consisteix en la realització d’una mini sèrie televisiva sobre la història de la construcció del barri, però afirmen que perquè tiri endavant necessitarien noves col·laboracions.

 

Aquí pots escoltar el programa sencer.

 

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.