Avui coneixerem la delegació a Mataró i el Maresme d’Òmnium Cultural

with No hi ha comentaris

A l’espai “La Veu de les Entitats” us presentem Òmnium Cultural, una entitat sense ànim de lucre que defensa els drets civils i les llibertats dels catalans.

 

Des de fa més de 57 anys, Òmnium treballa per fomentar la llengua catalana, la cohesió social, l’educació i la cultura i té com a objectiu construir, a través d’aquests valors, una societat activa, crítica, integradora i cívica.

La importància de la tasca d’Òmnium radica en la seva trajectòria i la seva coherència. Òmnium impulsa campanyes de denuncia i sensibilització, esdeveniments i projectes culturals, d’educació i cohesió social.

Els més de 175.000 associats li proporcionen la independència financera, es a dir, que no depèn de cap subvenció o ajut públic per portar a terme tota la seva activitat.

A través de les seves delegacions territorials, Òmnium Cultural és present a tot el país, així com a Catalunya Nord i l’Alguer. A Més, manté contactes amb Acció Cultural País Valencià i Obra Cultural Balear.

Diferents premis literaris de renom són els principals projectes d’Òmnium Cultural en l’àmbit nacional, tot i que els darrers anys també ha organitzat i participats diferents actes en defensa de les llibertats del nostre país.

Per parlar d’Òmnium, Mataró Cultural entrevista al Sr. Carles Estapé, president de la Delegació de Mataró-Maresme.

Pel que fa al Maresme, Estapé explica que actualment existeixen dues seus territorials, la que abasta de Montgat fins Arenys i la que va de Canet cap amunt. Per altra banda, el nombre de socis de l’entitat a la comarca es troba al voltant dels 8 o 9 mil, essent l’entitat de més socis de Mataró.

Les darreres campanyes a la comarca, com a la resta de país, han estat molt centrades en l’actualitat política, sense deixar mai les activitats culturals i en defensa de la llengua.

Seguidament, escoltant l’entrevista, tenim ocasió de conèixer un grapat d’activitats a l’àmbit local i comarcal que Òmnium Maresme organitza o hi col·labora activament.

Acabem la conversa recordant que el president nacional d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, es troba empresonat per defensar els drets cívics i polítics dels catalans i la llibertat d’expressió.

 

Aquí pots escoltar el programa sencer.

 

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.