Avui coneixerem a la fotògrafa i artista Marga Cruz

with No hi ha comentaris

Marga Cruz va començar com a fotògrafa, però ella es considera, per sobre de tot, una persona creativa. Els seus inicis van ser a TV de Mataró i això la va fer decantar cap a la fotografia, però de jove volia estudiar belles arts.

 

A més de col·laborar a TV de Mataró, una vegada va poder estalviar per a la primera càmera, Cruz va començar a fer substitucions de cap de setmana al periòdic local Crònica de Mataró. Des d’aquella primera Minolta300, conserva totes les càmeres amb les quals ha treballat.

Marga Cruz ha col·laborat també amb el Consorci de Promoció Turística en la difusió del patrimoni comarcal, editant un folletó sobre el Modernisme al Maresme. Això va ser després de publicar un llibre amb més de 200 fotografies i textos de Pep Andreu. Reconeix que va ser un feixuc treball de set mesos del que va gaudir-ne molt.

No es considera cap experta en el modernisme, però sí una fotògrafa apassionada, que sempre li ha agradat fer promoció del patrimoni comarcal, posant en relleu allò que per la majoria de la gent està en l’oblit o passa desapercebut. Explica que quan va a fer una fotografia, si l’enganxa pot passar-s’hi hores.

Està satisfeta de la feina de divulgació, com l’exposició de fotografies sobre dracs, també relacionada amb el modernisme, de la qual se’n va poder veure una mostra a l’entrada de l’Ajuntament.

Alumne de Joaquim Arenas, sempre li ha agradat dibuixar i segueix fent-ho. Va retrobar el dibuix en classes posteriors a l’Escola Massana. Una mostra dels seus dibuixos la vam poder veure a alguns aparadors de la ciutat durant les darreres Santes. En aquesta línia, aviat publicarà un llibre de contes.

Comparant amb altres disciplines, explica que tothom es veu amb capacitat per copiar o reproduir una fotografia, mentre que a poca gent o ningú se li acudiria copiar una pintura. Lamenta que es facin poques exposicions de fotografia.

Trobaràs moltes coses més a l’entrevista que li ha fet Mataró Cultural, de la qual et deixem el vídeo.

 

Aquí pots escoltar el programa sencer.

 

 

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.