“Aquest any no feu un regal. Aquest any feu EL REGAL!” Per Octavi Nonell

with No hi ha comentaris

Se’ns acaba l’any! Em sembla que tots en teníem ganes que s’acabés aquest any. Un any complicat on resulta que la covid-19 gairebé ens ha posat a tots contra les cordes. I en aquests moments me’n recordo molt d’un col·lectiu que ha quedat molt tocat, molt afectat per aquesta situació. Estic parlant dels artistes. Ells com ningú han passat el pitjor de tot, què és veure’s privats del seu mitjà de subsistència. I donada aquesta circumstància, crec jo que podríem entre tots donar un cop de mà; i us vull fer una proposició. Us voldria donar un consell que m’agradaria que el seguíssiu.

En acabat l’any és molt típic el fet de fer regals entre família i amics. Jo us proposo que aquest any no feu un regal qualsevol. Aquest any feu El Regal. A veure, els artistes implicats en tota aquesta problemàtica són, pintors, escultors, escriptors. Hi ha de tot. Llavors us suggereix-ho que aquest any regaleu Art, Cultura. Per què en lloc re regalar una tonteria, no regalar un llibre de poemes o una bona novel·la? Perquè no regalar un quadre o una escultura? A Mataró tenim un ampli ventall d’artistes, i quasi bé cada setmana, aquests artistes han estat fent exposicions. És molt difícil que en una d’aquestes exposicions no trobéssiu algun petit detall o un gran detall, alguna obra que us podria agradar i que, segurament que seria assequible a la vostra butxaca. Us imagineu la cara del familiar o l’amic que en lloc de rebre una tonteria rebi com a regal, un quadre o una escultura? De ben segur que s’emporta una sorpresa. Però també estic molt segur que vosaltres, veient la seva reacció, també us endureu una altra sorpresa. Quantes vegades no hem pensat… Tant de bo que aquest regal no me l’haguessin fet! Bé, doncs ara podríem possiblement canviar aquesta expressió per: Caram quin regal més original i més ben parit que m’acaben de fer!

Entre tots podem donar un cop de mà a la cultura. I suggereixo que aquest any no feu un regal a la vostra família o els vostres amics. Aquest any feu-los-hi El Regal!! Aquell regal que segur que marcarà i perdurarà. D’aquesta manera ajudem a un col·lectiu que s’ha vist des de començaments any, privat de la seva font de subsistència, s’han vist privats de poder treballar. Tan senzill com això. Repeteixo, aquest any no feu un regal, feu El Regal. Segur que paga la pena.

 

Octavi Nonell

 

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.