Ángel Espartero, una trajectòria artística que va començar amb només vuit anys

with No hi ha comentaris

En aquesta ocasió, Mataró Cultural parla amb Ángel Espartero. Ell és ballarí, coreògraf i professor de ball. Actualment és el professor dels diferents quadres de la Cassa d’Andalusia de Mataró, on va entrar amb només vuit anys.

 

L’Ángel ens explica que quan tenia vuit anys, va veure ballar a unes companyes de l’escola i va demanar als seus pares poder rebre classes. Així va començar a la Casa d’Andalusia a Mataró. Ara, després de més de vint-i-cinc anys vinculat a l’entitat, és ell qui ensenya als nois i noies a ballar.

Sent encara menor d’edat, amb només 16 anys, el ballarí i coreògraf mataroní va iniciar-se com a docent. Però no va ser a Mataró, sinó a França. Ens explica que, un professor li va proposar anar-hi un cop cada mes per transmetre els seus coneixements de flamenc i no s’ho va pensa. Cada quinze dies anava en tren a Béziers, una localitat a prop de Montpeller.

El rodatge assolit a França va facilitar que Ángel Espartero es convertís, quan encara era molt jove,  en el professor de la Casa d’Andalusia. Ho va fer en un moment complicat per l’entitat, ja que les classes van començar amb només 16 alumnes. De mica en mica, però, Espartero va saber anar consolidant grups fins a superar el centenar d’alumnes actuals.

Amb el seu marit, Jordi Montaño, l’Ángel ha creat una companyia de ball i espectacles amb l’objectiu de donar oportunitats més professionals als joves talents que ell tutela.

Escoltant l’entrevista coneixereu quins han estat per a ell els millors moment de la seva trajectòria i també el dia a dia de la seva feina. Així com l’experiència internacional i com se sent quan està dalt l’escenari.

 

Aquí pots escoltar el programa sencer.

 

 

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.