Albert Geronès entrevista a l’artista Mònica Vilert en el marc de l’exposició “Tocar, traçar, pintar”

with No hi ha comentaris

En aquesta ocasió, l’espai l’entrevista de Mataró Cultural l’hem dedicat a l’artista mataronina Mònica Vilert, que actualment exposa a les sales del Museu Enric Monjo a Vilassar de Mar. La mostra es podrà visitar fins al tres de novembre.

 

Mònica Vilert és una artista vocacional. De ben petita ja li agradava dibuixar i pintar. A mesura que s’anava fent gran, això la va portar a estudiar Belles Arts, obtenint la seva llicenciatura.

La seva imatge i presència transmet serenitat i calidesa.

Vilert compagina la seva vida professional d’artista amb la de professora de l’àrea visual i plàstica  per alumnes de secundària a l’escola Cor de Maria de Mataró.

Té un llarg recorregut d’exposicions. Comencem a tenir notícia d’ella l’any 1988 a la desapareguda sala Minerva de Mataró, i podem dir que fins a l’any 2000 va anar exposant regularment, però de cop i volta es talla aquesta regularitat. I torna a aparèixer  l’any 2010 a la sala de la Delegació a Mataró del Col·legi d’Aparelladors.

Preguntada per Geronès, Vilert atribueix el seu temps de silenci a una situació familiar. També ens parla del paper de la dona com artista, de com pot ser de difícil obrir-se camí en el món de l’art.

Fa dos anys vares ser la guanyadora de la Biennal Tores Garcia. Un premi reconegut a tot l’Estat, però que, escoltant-la ens adonem que no va tenir gaire repercussió en la seva trajectòria professional.

Seguidament l’artista ens explica com va néixer l’exposició actual, com la va pensar, el paper que hi va jugar l’espai i el perquè del títol. També ens parla del seu personal llenguatge plàstic i quins han estat els conceptes que li han portat.

Pel que fa al projecte més immediat que té, manifesta que és la seva participació en la Col·lectiva Sant Lluc del pròxim mes d’octubre a Mataró.

 

Aquí pots escoltar el programa sencer.

 

 

 

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.