A l’espai l’Entrevista, Quim Fernàndez conversa amb l’artista mataronina Marta Duran

with No hi ha comentaris

Entrevistem Marta Duran al seu estudi de Mataró, envoltats de la seva obra. A la conversa parlem dels seus inicis i de la seva llarga i reconeguda trajectòria que li ha permès realitzar un gran nombre d’exposicions, tant col·lectives com individuals.

 

De molt jove, Marta Duran, com moltes altres joves de l’època, comença a pintar al taller de Leonor Finet.

L’any 1978 ja pinta amb Pablo Mañé al seu taller de Mataró. Més tard, l’any 1981, comença a pintar sota la supervisió de Josep Martínez Lozano i entra a formar part del Cercle d’Art Sant Lluc de Barcelona.

També comença a exposar la seva obra amb el grup “Taller Pablo Mañé” de Mataró, i l’any 1981 obté el primer premi de pintura de la Vila de Tordera. Aquest mateix any realitza la seva primera exposició important al Museu Comarcal del Maresme a Mataró.

D’aleshores ençà ha realitzat un elevat nombre d’exposicions individuals i col·lectives, ha obtingut diversos premis i ha participat en esdeveniments culturals, tant a Catalunya com a la resta de l’Estat i també internacionalment.

Des de fa anys té un taller on habitualment dona classes de pintura. Ens diuen que, el seu taller es caracteritza per una certa uniformitat estilística, però sobretot pel gran ambient de treball i amistat que hi regna.

És justament al seu taller on Mataró Cultural entrevista a aquesta reconeguda artista mataronina.

En la primera part de l’entrevista, Duran ens explica els seus inicis professionals com a professora, després d’haver estudiat Biologia, especialitat botànica a la Universitat de Barcelona. També comenta com va ser la decisió de deixar aquesta feina per dedicar-se exclusivament a l’art.

El seva trajectòria com artista és llarga i reconeguda. Ha exposat a molts llocs, però comentem la darrera participació en una col·lectiva a Dinamarca, que s’ha fet durant la pandèmia, motiu pel qual no hi va poder viatjar.

Abans d’acabar l’entrevista, ens explicarà l’experiència de Nova York, com una exposició que recorda especialment entre les moltes que ha fet durant la seva trajectòria.

La vinculació familiar amb el Forn del Vidre la porta a participar, recentment, en l’exposició que es va fer a Can Palauet amb motiu del centenari de la cooperativa i a ser la comissaria de l’exposició sobre el vidre que es va fer a la sala d’exposicions LA DESTIL·LERIA. Una experiència diferent de la que ens explica que en guarda un bon record.

 

Aquí pots escoltar el programa sencer.

 

 

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.