A l’espai l’Entrevista, Albert Geronès conversa amb l’artista d’origen xilè i resident a Mataró, Pia Sommer

with No hi ha comentaris

Pia Sommer nascuda a Xile l’any 1981, fa uns quants anys que viu a Mataró i ha estat una de les artistes residents a l’espai d’art i cultura La Destil·leria, al Camí Ral de la nostra ciutat, lloc on li fem l’entrevista.

És Llicenciada en Arts (IA / P.U.C.V. Xile), Gestora Cultural (P.U.C. / Xile), Màster en Art Sonor. Arts plàstiques, arquitectura i música, Màster en Producció i Investigació Artística (UB)  i actualment cursa la tesis doctoral en el programa d’Estudis avançats en Pràctiques i Investigació Artística de la Universitat de Barcelona.

Ha realitzat nombroses exposicions i intervencions. Recentment ha presentat la mostra “TRANSFER” a l’espai de la Destil·leria a Mataró.

Sommer es defineix com a “anartista”. A l’entrevista ens explica com interpreta ella aquest concepte. També ens fa un repàs de la seva trajectòria personal i artística, així que li agrada aconseguir amb la seva obra.

Confessa que li agrada transgredir i és una persona compromesa social i políticament.

Pia Sommer és una artista polièdrica que toca molts aspectes: el món sonor, l’activitat plàstica i escultòrica, la poesia i també ha fet performace. Té un llenguatge plàstic propi, resultat de molts anys de treball i de relacionar-se amb el seu entorn.

Tot i que, també a l’art, cada vegada es dona més visibilitat a les dones creadores, encara no hi ha una paritat de gènere real. En aquest aspecte Pia Sommer creu que aquesta obertura a la participació de les dones és gràcies a alguns homes que hi estan treballant. També pensa que la discriminació es dona més en camps com la poesia, que no pas a la pintura. Personalment no s’ha sentit desplaçada per ser una dona.

A la darrera part de l’entrevista, Pia Sommer ens explica els seus projectes de futur, entre els quals destaca la tesi doctoral i diferents propostes de poesia i música.

 

Aquí pots escoltar el programa sencer.

 

 

 

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.