A l’espai a l’Entrevista conversem amb Pere Vázquez, director de “Hamnet”, que recentment hem pogut veure a Can Gassol

with No hi ha comentaris

Vázquez és un jove director de teatre i de cinema nascut a Mataró, que mai para quiet, encara no ha acabat un projecte que ja està treballant en el següent.

 

A més d’altres formacions, Vázquez es va llicenciar a l’Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (ESCAC) amb l’especialitat de guió.

L’any 2008 va estrenar la seva primera obra, “L’habitació del nen”, de Josep Maria Benet i Jornet. Des de llavors, tots els muntatges, un total de 17, han tingut una gran acollida per part del públic i de la crítica.

Avui el tenim a Mataró Cultural amb motiu de l’èxit aconseguit amb HAMNET,  la primera obra representada a Mataró després del confinament.

A la primera part de l’entrevista, Vázquez ens explica d’on li ve la seva afició al teatre i el cinema i quines van ser les seves primeres experiències en aquest món.

És especialment interessant escoltar la part en què ens parla de HAMLET, de la que va escriure que:  “És una obra de teatre experimental i minimalista, molt cinematogràfica, que a la pràctica té una concepció molt contemporània”.

Escoltareu com ha estat l’experiència de treballar amb un jove (14 anys) actor mataroní com Quim Font, i de la presència per vídeo a l’obra d’un actor consagrat com Joan Crosas.

Però en Pere Vázquez no només dirigeix, sinó que també l’hem vist actuar. Sense anar més lluny, als Pastorets de la Sala Cabanyes, per on han passat la majoria d’actors mataronins que després han triomfat als escenaris.

Per acabar, el protagonista de l’espai l’Entrevista d’avui, ens explica quins projectes té pel futur. Un futur que es presenta incert a causa de la pandèmia que encara no sabem quan podrem donar per superada i que probablement ens deixarà nous hàbits.

 

Aquí pots escoltar el programa sencer.

 

 

 

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.